/ БГНЕС
БСП и ВМРО влязоха в спор да има ли номера в бюлетините или не. 

Воеводите искат да отпаднат номерата и да се изписват само имената на партията, като смятат, че така ще се елиминира купеният вот и влиянието върху избирателите. Според тях така ще отпадне и феноменът 15/15.

От левицата пък обвиниха, че това е "елегантно вкарване на образователен ценз".

"Освен неграмотните, има и хора, които по-бавно четат. Бюлетината ще е 60-70 см., ще се затлачи самото гласуване. Затова се ориентирайте към машинното гласуване", препоръча соцдепутатът Тодор Байчев.

"Очевидно политическата класа не иска да премахне възможността за манипулиране на вота в гетата", посочи Александър Сиди от ВМРО.

"Няма как хората, които твърдите, че не могат да се оправят, да имат телефони, таблети, да теглят пари от банкомати. Ако желаете, подкрепете машинното гласуване, иначе няма как да ви се получи гласуване до края и душата в рая", продължи Байчев.

"Това е богохулстване. Не е редно да говорите по този начин, обиждате хора, които са християни и вярват. Не чух от БСП довод срещу отпадането на номерата, вас ви устройства, вие се гласите да работите на тези избори с порочни практики. Явно ще ползвате тези практики, защото е най-лесно да кажете номерчето. БСП и ДПС разбират от пръчки! А дали хората ще искат да пипат машините? Застъпниците от БСП ли ще ги дезинфекцират?", запита Ангелов.

В крайна сметка предложението на ВМРО бе отхвърлено от депутатите в пленарната зала.