БСП и президентът Румен Радев започнаха консултациите с взаимни оправдания, че не водят война. И си размениха взаимни уверения в добронамереност едни към други.

Соцлидерката Корнелия Нинова започна срещата на "Дондуков" 2 с настояване да си кажат публично, пред медиите.

ГЕРБ към Радев: Участвате във внушението, че вотът ще бъде манипулиран

Искам да разсея внушенията - ние не воюваме с президента и с президентската институция, каза Нинова.

Няма какво да разсейваме, отвърна Румен Радев и напомни, че с Йотова са избрани от социалистите и не са отстъпвали от това.

"Аз съм от хората, които никога не забравят откъде са тръгнали", добави и Илияна Йотова, която замрази членството си в БСП, за да стане вицепрезидент на Радев.

Нинова отново наблегна на машинното гласуване и поиска гласуване по пощата, но с активна регистрация.

Тя подкрепи президента за медийното отразяване на всички партии по националните медии, защото основно кампанията щяла да се води медийно заради епидемията.

Оставаме с впечатлението, че здравните правила ще бъдат извадени в последния момент, каза вицепрезидентът Йотова и постави проблема с гласуването на сънародниците ни зад граница в епидемия.
 
Нинова пък обвини управляващите, че "саботират машинното гласуване". Според нея ГЕРБ почват кампания да отблъснат хората от машинното гласуване, като ги плашат, че е опасно за здравето.

Лидерката на БСП призова от кабинета на президента всички партии да представят платформите си отсега.

ДПС поиска да чуе дата за вота, Радев отклони отговора

На консултациите Нинова заведе четирима от заместниците си - Крум Зарков, Ирена Анастасова, Атанас Зафиров и Владимир Москов. Петият, Кристиан Вигенин, не присъстваше.