/ iStock photos/Getty images
Емил Петров – брат на Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, беше освободен като зам.-шеф на Апелативна прокуратура-София. Предложението за освобождаването на Емил Петров е направено от и.ф. ръководителя на АП-София Емилия Русинова, която иначе също е зам.-шеф на тази прокуратура, съобщава сайтът lex.bg.

Прокурорската колегия на 26 юни единодушно го подкрепи като на заседанието стана ясно единствено, че Петров е изпратил становище по повод предложението, в което изразява несъгласие с него. Той беше преназначен за редови прокурор в АП-София.

Предложението на Емилия Русинова е във връзка със сформирането на нов ръководен екип и предстоящи мерки за подобряване на работата на АП-София.

Емил Петров беше назначен за заместник на апелативния прокурор на столицата през февруари 2020 г. Преди това две години беше заместник градски прокурор.

Преди седмица брат му Петьо Петров беше задочно изпратен на съд за документа измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Обвинението е свързано със случая „Осемте джуджета“.

По казуса „Осемте джуджета“ има още няколко дела, а Петьо Петров е в неизвестност от над година.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
lex.bg