Борисов заръча: Вдигнете ги по тревога пазещите границата
Борисов заръча: Вдигнете ги по тревога пазещите границата / БГНЕС, архив

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на министрите на вътрешните работи и на отбраната да организират провеждането на съвместно учение в граничните райони, подложени на най-силен миграционен натиск, за да координират действията си за противодействието му.

Депутатите решиха армията да се включи ефективно в охраната на границата

Мярката е необходима след последните промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, с които беше създадена възможност въоръжените сили да участват в охраната на държавните граници.

„Щом е планирано, вдигнете ги по тревога, хем да ги видите как действат в такива условия, хем да видите как ще се стиковат с граничарите, как - вие двамата. Използвайте тези почивни дни, защото за бежанците не са почивни дните. Населението, особено надолу по Петрич, по Сандански вече е настръхнало. Чуйте се с кметовете, с областния управител, съберете ги всичките и ги проверете като структури и единици как действат" - заръча още министър-председателят по време на правителственото заседание днес. Това става ясно от стенограмата, качена на сайта на Министерски съвет.

Борисов призна: Не знам как да се оправя с гръцките фермери

Премиерът Бойко Борисов нареди също на министрите да си проверяват безкомпромисно обществените поръчки. „Радвам се, че си оглеждате министерствата, защото поръчките може и да се правят от администрациите, но накрая всичко се връща при нас.

Безкомпромисно проверявайте, може ли да се направи по-добре - да се направи по-добре", коментира премиерът по повод спряната поръчка на обновяване на автомобилния парк на Министерство на отбраната. Той напълно подкрепи постъпката на министъра на отбраната.