Бойко Борисов МС
Бойко Борисов МС / БГНЕС
Премиерът нарече саботаж спирането на сигнала на радиото
Премиерът Бойко Борисов коментира протеста пред БНР в подкрепа на Силвия Великова в края на миналата седмица, в който участваха представители на "Демократична България", в това число и техният кандидат-кмет.

"Как една партия, с една група журналисти, протестират заедно? Свободните журналисти трябва да работят свободно и да са еднакво разделени от всяка партия", удиви се премиерът пред журналистите в Пещера на откриването на новия завод на братя Домусчиеви.

Той реагира на упрека на президента, че държавата се управлява през "нечий телефон", а не от институциите по установения ред.

„Ако е неговият телефон, разбирам", каза Борисов с намек по адрес на Румен Радев.

Румен Радев: Държавата се управлява през нечий телефон

И нарече спирането на сигнала на БНР "саботаж срещу срещу правителството, срещу свободата на медии и срещу Силвия Великова".

"Аз съм сигурен, че тя знае, че не само правителството, а и ние като партия нямаме никакво участие. Чист саботаж. За това се надявам прокурорите скоро да приключат тази работа“, каза Борисов относно разпоредената от прокуратурата проверка. Междувременно пряко наблюдаващият проверката Иван Гешев заяви, че най-рано днес, а най-късно в петък ще бъдат готови резултатите и ще последва официално изявление от разследващите.

Гешев пред ВСС: Който очаква да ме компрометира чрез работата ми, ще остане разочарован

Премиерът се похвали и с икономическите показатели на страната. Въпреки че Европа е в рецесия, ние държим над 3% ръст на икономиката, заяви Борисов при откриването на новия фармацевтичен завод в Пещера, където беше гост на церемонията.

„Този завод е високо технологичен, с високо възнаграждение. 40 млн. лева от инвестицията е за екология. Водата се преработва. Затова и преди мен дойде Нено Димов, за да погледне пречиствателната станция“, заяви премиерът пред присъстващите.

Според него е много важно държавата да помага именно на такива региони, в които трудно се намират инвеститори, за да стимулира икономиката.

„Със задоволство мога да спомена, че въпреки че продукцията е за износ, тя създава брутен вътрешен продукт, работни заплати и по-високо потребление. Да ви е честит и да работите с голям капацитет“, поздрави Борисов работниците.

Премиерът заяви, че е планирал на откриването да присъства лично Жан-Клод Юнкер, защото голяма част от инвестицията е по плана „Юнкер“, но влошеното му здравословно състояние не е позволило това.

Бойко Борисов не пропусна да поздрави всички учители, ученици и техните родители за първия учебен ден, а на кмета на Пещера заяви: „Надявам се в Пещера училищата да са приведени в отличен вид, както навсякъде“.

Няма класна стая без Wi-Fi в България. В това отношение, може би, сме на първите места в Европа“, каза още премиерът.