Борисов: След 2 години ще има развитие по казуса за АЕЦ „Козлодуй”
Борисов: След 2 години ще има развитие по казуса за АЕЦ „Козлодуй” / снимкa: Sofia Photo Agency

След две години е възможно да има развитие по казуса с повторното отваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй”, защото тогава основните държави в ЕС ще преразгледат енергийните си стратегии. Това каза в предаването „Денят” на Дарик столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите на Борисов единственият шанс в тази насока е нова партньорска проверка, нужно е да се търси подкрепа и да се обясни на партньорите колко важно е това да се случи.

В ефира на Дарик столичният кмет заяви още, че от месец чака среща с премиера, на която да бъдат обсъдени както бъдещето на АЕЦ „Козлодуй”, така и бъдещето на София.

По думите му възможно е договорът за Южен поток да е изгоден за България, подробностите по него трябва да бъдат огласени.

На въпрос ГЕРБ ще се присъедини ли към идеята на новата парламентарна група Българска нова демокрация за нов интерпарламентарен съюз, Борисов отговори: „ Ако тези хора имат дясно-центристко мислене, би трябвало да са прозрели, че тройната коалиция е пагубна. И оттук нататък всичките им действия трябва да бъдат насочени към предсрочни избори”.

Чуйте цялото интервю на Евгения Марчева с Бойко Борисов четете в Рубриката ИНТЕРВЮ