Бойко Борисов
Бойко Борисов / пресцентър, Министерски съвет
Още 200 млн. лева ще бъдат раздадени на средните предприятия, обяви премиерът
"Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива". Това публикува във Facebook премиерът Бойко Борисов. Той обяви, че ще бъдат раздадени 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия.

"Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с COVID-19. Средствата са от оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв. Тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия. Мярката 60/40 продължава да работи отлично. Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея. Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни", пише още Борисов.

Отпускат 56 милиона за кредити за земеделци и животновъди

"Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни, в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса. Няма да е лесно, но с търпение, разум и единство ще се справим", допълва премиерът.
 
 

Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с...

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 29 август 2020 г.