Борисов и Нетаняху остро осъдиха трагичния инцидент на летище Сарафово
Борисов и Нетаняху остро осъдиха трагичния инцидент на летище Сарафово / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Българският министър-председател Бойко Борисов и министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху в телефонен разговор остро осъдиха трагичния инцидент с израелски граждани на летище Сарафово, съобщава пресслужбата на Министерски съвет.

По време на разговора българският премиер е изказал пред Нетаняху своите, на правителството и на българския народ, искрени съболезнования към близките на загиналите от вчерашния инцидент в страната ни израелски граждани.

Бойко Борисов е уверил своя колега, че властите у нас вземат всички мерки за разкриването на организаторите и изпълнителите на престъплението и за изправянето им пред съда. От своя страна министър-председателят на Израел е благодарил на българския премиер за бързата реакция и положените от правителството и българските власти усилия за осигуряването на навременна помощ за пострадалите, както и за работата на службите и специалистите по изясняване на обстоятелствата, довели до трагичния инцидент, посочват от МС.

В България вече са пристигнали служители на израелските служби за сигурност, специализирани в разкриването на подобни престъпления, които ще съдействат в разследването на българските си колеги, е станало ясно от телефонния разговор между двамата премиери, съобщават от пресслужбата на кабинета.