Борисов: Да приемем, че сме си свършили работата и КПП-тата са отворени
Борисов: Да приемем, че сме си свършили работата и КПП-тата са отворени / БГНЕС, архив

"Гръцките превозвачи и самите фермери разбраха, че повече такива игрички по границата няма да търпим и се оттеглиха". Това каза премиерът Бойко Борисов в ямболското село Лозенец.

Борисов се надява да няма вече гранични блокади

"И транспортният министър, и външният, и вътрешният, всички положиха огромни усилия, но те не се разбираха с нормални дипломатически преговори и затова мисля, че е ултиматумът със Съвета, защото Гърция без помощта на Брюксел разбира се и с колегите от Вашингтон, не може да се развива нормално. Така че благодаря на гръцкото правителство и на самите фермери, че разбраха, че повече такива игрички няма да търпя и се оттеглиха, така че се надявам това да им е последното подобно мероприятие", каза още министър-председателят по повод стачката на гръцките фермери и създалите се проблеми по българо-гръцката граница.

"Имат вътрешнополитически проблеми, имат си площади в Атина, да правят каквото си искат, ние не се бъркаме в тяхната работа. Но да проявяват геноцид на българския превозвач - да загубим толкова пари, сега къде да ги търсим тези пари?! Така че нека да приемем, че сме си свършили работата и КПП-тата са отворени и това да е за урок, и повече да не се допуска", каза още Борисов.

Превозвачите със съдебни искове заради щетите от граничната блокада

Премиерът заяви, че вече не му е приятно да посещава Гърция по такива поводи и да поставя ултиматуми на техните власти.

Попитан как ще се компенсират превозвачите, Борисов отговори, че няма как да се компенсират и те добре знаят това.

„И затова беше толкова тежко, и затова толкова напрежение се създаде", добави премиерът.