Борисов: България се справя добре с мигрантската криза
Борисов: България се справя добре с мигрантската криза / БГНЕС

България се справя добре с мигрантската криза, колкото и да се опитват заради трима или десет мигранти да кажат, че не се справяме, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти след заседанието на КСНС.

300 военни поемат охраната на границата с Турция и Гърция

"При тази организация на правителството, ние няма да допуснем такава бежанска вълна и това явно е проблем и търсят по най-ефективния начин да ни "разклатят" с обвинения за неспазване на правата на човека, на свободата на словото, на еди-кое си, което страшно много се продава на запад", коментира Борисов.

Последните събития в Гърция и в Македония премиерът определи като тревозни и притеснителни.

Щурм на мигранти от Идомени, раниха македонски полицаи (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той посочи, че Македония е една от държавите, които положиха много усилия да спре бежанската вълна, и допълни, че македонският президент ги е запознал с информация, било е предоставено и писмо до Европейския съвет, за "доста солидна подготовка" за нападения на техните граници от организирани групи.

"И то се случи - бяха провокирани, имаше използване на сълзотворен газ, нещо, което не се одобрява от демократичната общественост, бяха подложени на натиск и вчера се случи това, което днес ще продължи, и то ще продължи и по-дълго", посочи Борисов. По думите му Македония ще бъде трайно дестабилизирана, дори и изборите в страната са подложени на риск дали ще се проведат изобщо.