Бойко Найденов с нетърпение очаквал провеждането на избора за главен прокурор
Бойко Найденов с нетърпение очаквал провеждането на избора за главен прокурор / снимка: БГНЕС
Бойко Найденов с нетърпение очаквал провеждането на избора за главен прокурор
58552
Бойко Найденов с нетърпение очаквал провеждането на избора за главен прокурор
  • Бойко Найденов с нетърпение очаквал провеждането на избора за главен прокурор

Изпълняващият длъжността главен прокурор и директор на Националната следствена служба Бойко Найденов заяви, че с нетърпение очаква провеждането на избора за главен прокурор, за да се върне в кабинета си в следствието. Всеки прокурор би трябвало да стреми към поста на главен прокурор, каза обаче Найденов в отговор на въпроса дали иска да заеме този пост за постоянно.

Ето какво добави той в предаването „Седмицата" на Дарик:

Да разбирам, че искате да сте главен прокурор, но няма кой да ви издигне?

Бойко Найденов: Определено не. Има един кандидат, който е заявил до момента и е издигнат от седем членове на съвета. Пожелавам успех на всеки, който се кандидатира.

А ако ви издигнат, вие ще приемете да участвате?

Бойко Найденов: Зависи от кого би дошло предложението. Засега това, което искам да стане, е да мине този избор, защото прекалено много внимание му се отдели в медиите. Може би с основание, но аз очаквам дори истеризация на дебатите в края. Дано това да не се отрази на работата на прокуратурата, защото не може да избягаме от този факт. В момента, от няколко месеца, прокуратурата почти е спряла с активната работа, чака се новият началник.

Аз не останах докрай наясно за Вашето положение като кандидат за главен прокурор. Вие искате, защото всеки прокурор трябва да го иска, не виждате кой ще ви издигне, а и да ви издигнат няма да сте съгласен това да е всеки, тоест ще решите дали да приемете изобщо издигането.

Бойко Найденов: В момента има кандидат, надявам се да има и друг кандидат, така че нека да имаме търпение.