Фенове на ЦСКА блокираха Орлов мост (ВИДЕО)
86252
Фенове на ЦСКА блокираха Орлов мост (ВИДЕО)
Фенове на ЦСКА блокираха Орлов мост (ВИДЕО)
  • Фенове на ЦСКА блокираха Орлов мост (ВИДЕО)
  • Фенове на ЦСКА блокираха Орлов мост (ВИДЕО)

Блокирани булеварди и драконови мерки за сигурност в София заради предстоящата футболна среща между отборите на ЦСКА и Берое. Преди мача-реванш е затворено движението по бул. "Драган Цанков" и „Цариградско шосе".

Около 17.00 часа феновете на ЦСКА блокираха движението по Орлов мост. Недоволството на фенове е насочено срещу БФС, а причината за протеста - любимият им отбор не е в „А" група. Малко след 18.00 часа движението в района бе пуснато.

Следете на живо какво се случва на Орлов мост

Огромно задръстване се бе образувало по протежението на бул. „Цариградско шосе" в участъка, където се провеждаше митингът до алея „Яворов", бул."Цар Освободител", бул. „Ситняково" и в района на Семинарията. Заради мерките за сигурност дори линейките на Спешна помощ се придвижваха изключително трудно.

Блокади и драконови мерки за сигурност заради мача между ЦСКА и "Берое" (ВИДЕО)
netinfo

Големи задръствания се образуваха и по всички малки улички около Орлов мост и бул. "Евлоги Георгиев" в двете посоки. Улиците "Шипка", "Оборище" и "Сан Стефано" също бяха много трудно проходими, като задръстване имаше и по бул. "Васил Левски", както и "Мадрид" и "Янко Сакъзов".

Двубоят започна в 20.00 часа на стадион "Българска армия", чийто капацитет е запълнен, тъй като билетите за мача бяха изкупени светкавично. Въпреки че по време на първия мач в Стара Загора, който завърши в полза на ЦСКА, се стигна до сблъсъци и вандалски прояви на стадиона, от СДВР обясниха, че не очакват днес да има безредици в София, тъй като са предприети всички необходими мерките по охрана на събитието.

Освен мача между ЦСКА и Берое полицията тази вечер се грижи и за охраната на всички съпътстващи мероприятието прояви. Основно внимание е съсредоточено в района на Орлов мост, където с разрешение на Столичната община се проведе митинг, организиран от фенклуба на ЦСКА.

"Предприели сме всички необходими мерки, не очакваме да се случи нищо лошо. Целият ресурс на Охранитена полиция, заедно с Жандармерия и Главна дирекция „Национална полиция“ е ангажиран за обезпечаване на всички мероприятия в днешния ден“, обясни пред Дарик комисар Борислав Муеров.

По-рано протестиращите се събраха пред централата на БФС, където изразиха недоволството си от отказа на Съюза да допусне новосформираното дружество да участва в евентуална висша лига.

Блокади и драконови мерки за сигурност заради мача между ЦСКА и "Берое" (ВИДЕО)
netinfo