/ БГНЕС
Жълт код за опасно време е определен в областите Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол
Близо 400 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, съобщихаот пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

220 машини чистят пътищата в страната, има условия за преспи и навявания

Поради силно снегонавяване и за снегопочистване е ограничено преминаването на тежкотоварните камиони над 12 тона през прохода "Предел", в цяла Смолянска област, както и по пътя Гоце Делчев - Катунци, по пътя Кърджали - Пчеларово и по пътя Кърджали - Ардино.

В област Смолян превозните средства до 12 тона трябва да се движат с вериги по републиканските пътища. Жълт код за опасно време е определен в областите Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол.

Април дебютира със сняг

Прогнозата на метеоролозите е за увеличаване на снежната покривка в областите Смолян и Кърджали и за валежи от дъжд над 20 л/кв.м в областите Хасково и Ямбол.

АПИ апелира шофьорите, на които им се налага да пътуват да тръгват само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Усложнена зимна обстановка на прохода „Предел” (ВИДЕО)

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.