Братя близнаци се оказаха в основата на хулиганския скандал на мача България - Англия. Според единствения обвинен до момента - Цветан Гечев, полицията е задържала грешния брат. Той твърди, че не той, а близнакът му Димитър е бил на мача.

Междувременно стана ясно, че още петима души са в ареста за 24 часа именно заради хулигански прояви по време на дербито.

Шестима са задържаните за расисткия скандал, издирват се още

„Отидох в Първо районно и казах "Аз бях". И те ме излъгаха, че брат ми си е признал, че той е бил на мача. А всъщност няма такова нещо”, разказа братът на  Цветан Гечев - Димитър Гечев.

Димитър не крие, че е бил сред феновете, които са се държали агресивно и вулгарно по време на дербито, но отрича да е показвал неприлични жестове или нацистки поздрав.
За неудачниците по анцузи и головата им разлика с Рашфорд (ВИДЕО)


„Нямам общо, но е нормално хората да псуват, като падаме с 6 на 0”, смята  Димитър.

Приятелката на Цветан също е категорична, че вечерта по време на мача той е бил с нея.

Борисов за футболния расизъм: Заради няколко олигофрени преекспонираха нещата

Съдът обаче не прие доводите на семейството. Мотивът на съда да остави 18-годишния Цветан Гечев за постоянно в ареста е, че той вече има условна 3-годишна присъда. Решението било от 25 септември тази година. А по данни на прокуратурата имало и още досъдебни производства срещу него. Решението на Софийския районен съд може да се обжалва в 3-дневен срок.