Бивши служители на МВР готови да помогнат за кризата с бежанците
Бивши служители на МВР готови да помогнат за кризата с бежанците / снимка: БГНЕС, архив
Бивши служители на МВР готови да помогнат за кризата с бежанците
68947
Бивши служители на МВР готови да помогнат за кризата с бежанците
  • Бивши служители на МВР готови да помогнат за кризата с бежанците

Бивши служители на МВР и пенсионирани експерти по сигурността ще предложат услугите си на полицията с цел преодоляване на кризата с бежанците и нелегалните имигранти. Това обяви в интервю за Дарик Румен Ралчев - председател на Националния съюз за безопасност и охрана, и бивш бодигард на Тодор Живков. Ралчев вече е поискал среща с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, на която въпросът ще бъде обсъден.

Според Ралчев проблемът с бежанците, обхванал страната, може да бъде решен много по-лесно, ако МВР потърси за съдействие бившите си колеги и сътрудници. Експертът по сигурност и охрана каза, че бежанската криза няма как да приключи скоро и тепърва ще се задълбочава, а много като него биха предложили услугите си в името на нейното преодоляване: „Това е един голям шанс на МВР с бившите си колеги да се проведат такива срещи. Аз вече съм заявил такава среща при министър Цветлин Йовчев, с оглед на създаване на възможности за стиковка в помощ на полицията, за решаване на този проблем. Това е един изключително голям контингент с хора, които знаят, могат, имат желание и ще го направят безкористно, на доброволни начала, в полза на сигурността на страната".

МВР трябвало да се яви като център, който да стикова действията на организациите от експерти-ветерани, които в голямата си част са с национален характер.

Създаването на едни такива групи би имало сигнална функция в моменти, в които имигранти се опитват да стигнат до столицата на всяка цена. Ралчев добави, че МВР би могло да потърси помощта дори и на ловните дружинки що се отнася до охрана на места, които на всяка цена трябва да бъдат опазени от имигрантите.