/ БГНЕС
Пътните участъци Батак-Доспат и Велинград-Сърница остават затворени за товарни автомобили и за такива с ремаркета и полуремаркета до неделя в 24,00 часа, съобщават от Областното пътно управление в Пазарджик. Обстановката в планинските части на региона остава усложнена. Шосетата са заснежени, но обработени и проходими при зимни условия.
 
През нощта 24 машини са били на терен. В момента работата им е преустановена, защото е преценено, че няма нужда от допълнителна обработка.
 
В пазарджишкия участък на магистрала „Тракия“ има гъста мъгла. Видимостта е 50 метра.

Бедствено положение в Смолянско заради снега (СНИМКИ)
 
Екипите са се отзовали на два сигнала за паднали дървета, които са отстранени. Едното е било край Юндола, другото – на пътя Фотиново-Нова махала. Наложило се е спешно да се реагира, защото се ползват от линейки на хемодиализата.

В Родопската част на областта има опасност от падащи камъни по шосетата Пещера-Батак-Широка поляна, Варвара-Гара Костандово и Белово-Юндола.
 
През цялата нощ в Сърница не е имало ток. Електрозахранването беше прекъснато вчера от тежка авария, която още не е отстранена. Общината разполага с агрегат, но в случая не е можело да се ползва заради повреди във вътрешната мрежа на градчето.
 
От електроразпределителното дружество търсят възможност след отстраняване на този проблем да включат както този, така и други агрегати до отстраняване на всички аварии.

С прекъснато електрозахранване са селища в общините Сърница, Велинград и Батак. Проблеми има в Сърница, велинградските села Грашево, Пашово, Света Петка, Цветино, Биркова и Кръстава в община Велинград, селата Нова махала и Фотиново в община Батак, местностите Беглика, Юндола и Куртово.

Аварийни екипи се опитват да отстранят пораженията по мрежата, но засега от електроразпределителното дружество не дават прогнози кога ситуацията ще се нормализира.