Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеричка
Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеричка / снимка: БГНЕС
Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеричка
71897
Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеричка
  • Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеричка

Седемгодишно дете почина след побой в Русе. Инцидентът е станал в късния следобед в неделя. Момиченцето е било прието мъртво в Русенската болница, откъдето е подаден сигнал в полицията.

Трагедията се е разиграла в блок „Мура" в русенския квартал „Здравец" навръх Великден. Линейката е закарала 7-годишната Пламена в болницата, но детето вече било мъртво. Тя, заедно с 4-годишната си сестричка, са живеели в общинско жилище в блока, с баща си и втората му жена. Бащата Пламен е безработен и често е биел децата, разказва фризьорка, чийто салон се намира под тяхното жилище:

„От няколко години живее с друга жена. Има скандали, карат се, бият се. Чувала съм като са удряли по някой друг шамар на дечицата. Карах му се, казвах му да не бие дечицата. Комшиите им помагаме, даваме им храна, дрехи. Майка им ги заряза и те останаха при него".

Бащата Пламен често се карал със съседите, разказват хора от блока. Той не работел, хващал се на почасова работа, когато някой го извика. Събирал боклуци, които трупал в жилището си. Децата почти не излизали навън. Семейството е било посещавано и от социалните служби.

От полицията за момента отказват коментар по случая. От Окръжна прокуратура потвърдиха, че работят по такъв случай. Образувано е досъдебно производство, като не се пояснява дали е срещу неизвестен извършител или има заподозрян. По неофициална информация бащата е задържан за 72 часа.

Други новини от Русе