Арестуван е един от нападателите на пазарджишки бизнесмен
Арестуван е един от нападателите на пазарджишки бизнесмен / снимка: Sofia Photo Agency, архив

По искане на Окръжната прокуратура-Пазарджик на 2 януари съдът е наложил постоянна мярка "задържане под стража" на Васил Атанасов (56 г.) от Пловдив. Той е привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с опит за убийство в условията на опасен рецидив, извършен в съучастие, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Въоръжен грабеж на фирма в Пазарджик

До момента е установено, че на 21 декември 2015 г. в Васил Атанасов с други три неизвестни лица са отнели мобилен телефон, златни накити и 20 000 лева от Спас Спасов и от неговия брат, чрез използване на сила. Нападателите са били въоръжени и при грабежа са ранили единия от братята в крака, а другия в ръката и крака. След това четиримата се укрили.

От прокуратурата уточняват, че Васил Атанасов е бил задържан на 30 декември 2015 г. в Пазарджик и на 2 януари 2016 г., а мярката "задържане под стража" е наложена на 2 януари. Атанасов е осъждан многократно.

Под ръководството на Окръжната прокуратура-Пазарджик продължават процесуално-следствените действия по делото - назначени са химическа и ДНК-експертизи, разпитани са множество свидетели, иззети са веществени доказателства.

Извършва се и активно издирване на другите трима съизвършители на престъплението.