/ Снимка: Георги Димитров
Здравният министър Костадин Ангелов беше категоричен, че не се е отметнал от позицията си за запазване на епидемичните мерки. Той повтори, че за него е неприемливо да умират толкова много българи ежедневно.

"Аз ще настоявам мерките да останат достатъчно твърди, за да гарантират контрол върху разпространението на инфекцията и здрави българи", коментира министърът.  

"Срещите и разговорите, както с лекарите, така и с министрите не спират, за да се направи най-доброто по отношение на мерките и колко те могат да бъдат отхлабени", поясни министърът.


Вижте къде в София ще ни ваксинират срещу COVID-19 (ВИДЕО+СНИМКИ)


Той посочи, че се обсъжда и механизмът за най-безопасно от гледна точка на здравето, провеждане на парламентарните избори.

"Днес имахме събиране при вицепремиера Дончев, както и представител на здравен контрол по повод провеждането на изборите.

Основната ни задача е да се проведат в законовия срок и да бъдат в максимално безопасни условия, но окончателен план все още няма", заяви на финал здравният министър.

Припомняме, че датата, анонсирана от президента, е 28 март догодина. Румен Радев я обяви безпрецедентно без провеждане на консултации с политическите партии, представени в Народното събрание.