/ БГНЕС, архив
В България към момента работят 3578 акушерки, което е два пъти по-малко от нуждите на здравните заведения у нас. Това съобщиха от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ).
 
По стар стил: Честваме Бабинден - ден на родилната помощ
 

netinfo


От асоциацията са решили да предоставят на акушерките в цялата страна безплатен курс за дистанционно продължаващо обучение. Всяка акушерка, с редовно членство в БАПЗГ, ще може да си избере курс и да получи кредитни точки за него.

Какъв е пътят към подобряване на родилните грижи у нас?
 

Дарик, архив


Асоциацията на професионалистите по здравни грижи предлага 12 курса, сред които "Профилактика на рака на маточната шийка - роля на акушерката", "Промоция на здраве. Здравно образование", "Конфликти в здравеопазването", "Разпознаване симптомите на насилие", "Оценка на качеството на здравните услуги - подходи, методи и техники", "Управление на човешките ресурси в здравните грижи" и др. Желаещите да се възползват трябва да се регистрират за избрания курс, в периода 1-14 февруари, включително.
 
До 2-3 години ще има пик на проблема с липсата на акушерки и медицински сестри

Курсистите ще имат възможност да усвоят учебния материал в рамките на две седмици, като в края на курса трябва да попълнят изпитен тест.