Утре би следвало да се повдигне обвинението на живо и да се определи мярка за неотклонение на Виктор Спига. Първоначално вероятно ще бъде задържан за 72 часа. Това каза адвокатът му Любен Казанлиев.

Задържаха бившия приятел на изчезналата IT специалистка Алена Щерк в Италия

Разговарях с него в последните дни, но не във връзка с казуса, а главно за личните му неща. Каза, че е невинен и няма общо със случилото се. Даваше ми насоки какво да говоря пред медиите, във връзка с неговото пребиваване в България преди да замине за Италия. Процедурата е такава, че така или иначе щеше да бъде екстрадиран, обясни Казанлиев. Той и италианският му адвокат са го посъветвали да приеме да бъде екстрадиран.

Георги Димитров

Но нашата цел не е да затрудняваме разследването, а напротив – да съдействаме, да помогнем да се разследва обективно и възможно най-бързо, посочи още той.

В Италия са извършени процесуално-следствени действия в автомобила му, иззети са всички вещи, които са се намирали в него. Със специални вещества е извършена проверка за следи от кръв и други вещества. Намерено е единствено едно петно от неорганично вещество на стелката на първата седалка до шофьора като не може да се каже дали това е нова следа или нещо останало от преди, защото колата преди това е наемана от други хора.

Убийството на Алена Щерк, което разтърси България - всичко, което се знае до момента (ОБЗОР)

Адвокатът на Спига обясни, че ако бъде задържан за 72 часа, той ще обжалва, а като внесат досъдебното производство в съда, ще се запознае с доказателствата и след това ще мисли за защитна стратегия.

Спига е заподозрян в убийството на IT специалистката Алена Щерк. В края на май италианската полиция го задържа Виктор Спига във връзка със смъртта й. Алена Щерк бе обявена за издирване в България, а по-късно тялото й бе намерено близо до Радомир. Според прокуратурата тя е била убита по особено жесток начин.