/ Георги Димитров
Деветима министри от кабинета „Петков” ще участват в редовния петъчен парламентарен контрол, който започна малко след 09:10 ч.

Първи отговаря на депутатски питания заместник министър-председателят по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. Към него са отправени 6 въпроса, сред които за финансови резултати на създадения мега ВиК холдинг и възможност за връщане на част от вложения капитал обратно в бюджета, както и за липсата на вода в област Добрич.

Социалният министър Георги Гьоков ще отговаря на 2 въпроса, единият от които е за действието на мярката 60/40 в подкрепа на запазването на работни места.

Министърът на образованието Николай Денков ще отговори на въпрос за дискриминацията на хронично болни деца, които не са включени в изключенията за носене на маски, а здравният министър Асена Сербезова ще отговори на въпрос за извънредната противоепидемична обстановка и мерките.

Следват въпроси към министрите на културата Атанас Атанасов, министъра на земеделието Иван Иванов, министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер и министъра на енергетиката Александър Николов.
БГНЕС