4-ма души са с опасност за живота след катастрофа между ученически автобус и две коли
4-ма души са с опасност за живота след катастрофа между ученически автобус и две коли / снимка: БГНЕС, архив

Тежка катастрофа между училищен автобус и два автомобила е станала тази сутрин край врачанското село Чирен. Осем души са пострадали при инцидента. От тях шестима са настанени за лечение във врачанската болница, четирима от тях са с опасност за живота, съобщиха от лечебното заведение. Няма пострадали деца при инцидента.

Катастрофата стана тази сутрин към 7,25 ч. по пътя от Враца за село Чирен. Автомобил "Рено" с пернишка регистрация се е подхлъзнал и пропаднал в канавка край пътя. Водачът избутвал колата, когато отзад идва автомобил "Фолксваген Венто". Вторият водач, за да избегне сблъсъка с „Рено"-то, свива рязко и навлиза в лентата за насрещно движение, където се блъска челно в училищния автобус.

Автобусът е пътувал в посока от Враца към Чирен, като в него е имало ученици, уточняват от Областна дирекция /ОД/ на МВР. Децата, които отивали на училище в средищното училище в Девене, не са пострадали при сблъсъка.

След сблъсъка с автобуса „Фолксваген"-ът, в който пътували петима, се завъртял и ударил авариралата кола и намиращия се отвън водач, който е получил фрактура на крака.

По първоначални данни причина за катастрофата е високата скорост на автомобила "Фолксваген", който попаднал на заледен участък от пътя, допълват от полицията. Водачът на автобуса е изпробван за алкохол, като пробата е отрицателна. На другите двама шофьори е взета кръв за анализ, уточняват от ОДМВР.