Събраните средства ще бъдат за Асоциацията на родителите на деца с епилепсия
4-годишната Дара представи първата си благотворителна изложба в полза на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия. На Ларгото в столицата са изложени както самостоятелни творби на Дара, така и картини, съвместно творчество с известния български художник Иван Яхнаджиев

"До 19 часа картините могат да бъдат закупени на място, а след това ще бъдат заснети и ще бъдат пуснати на интернет страницата на Асоциацията, от където могат да бъдат поръчани", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Веска Събева, председател на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия.

Според нея е много важно да виждаме талантливите деца на България и как едно малко дете се раздава в полза на другите, което е много мотивиращо.

Председателят на асоциацията информира още, че от сряда започва друга кампания, наречена "Това е моята мечта. Харесва ли ти, мамо?", в която ще има картини, нарисувани от деца с епилепсия, а идеята за нея е на Дара.

Елена Маджарова, майката на Дара, сподели, че дарбата на дъщеря ѝ идва отвътре и тя е доволна, че се използва за благотворителна цел.

Вижте повече във видеото.
NOVA