/ ThinkStock/Getty Images
11 от тях са деца
16 души са с хранително натравяне след консумация на месни продукти в село Склаве, община Сандански. Това съобщи д-р Веселка Мончева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ към Регионална здравна инспекция (РЗИ)-Благоевград пред „Фокус“. Част от пострадалите са деца. По думите й са взети всички необходими мерки и проби от страна на инспекторите.

10 деца от русенско село се натровиха с пиле фрикасе

В понеделник е подаден сигнал на тел. 112 за оплаквания на жители на селото от ромски произход. Всички те са консумирали кюфтетата на годеж в селото в неделя. Някои от тях са яли от кюфтетата и в понеделник сутрин.

11 са деца и са настанени във филиала на болница „Югозападна“ в Петрич, а възрастните в инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград, информира БГНЕС. Сред натровените има и бременна жена.

Всички хоспитализирани са с повръщане и стомашно неразположение, след като храната е съхранявана неправилно предвид топлото време.

15 деца от кърджалийско училище в болница, вероятно след хранително натравяне

Вчера служители на РЗИ-Благоевград, бяха изпратени по спешност да проверят дома, в който е организиран годежът, на който са присъствали 50-ина гости, за които са приготвени 600 кюфтета, закупени от Сандански.

Взети са секрети от натровените, както и проби от храната, която са консумирали. Резултатите ще станат ясни след няколко дни.