150 пътници се оказаха без багаж при пристигането си на Летище-София
150 пътници се оказаха без багаж при пристигането си на Летище-София / Thinkstock/Getty Images
150 пътници се оказаха без багаж при пристигането си на Летище-София
80756
150 пътници се оказаха без багаж при пристигането си на Летище-София
  • 150 пътници се оказаха без багаж при пристигането си на Летище-София

150 пътници, пътували с полет от Франкфурт до София снощи, пристигнаха, но без багажа си. Затова алармира пред Дарик Христо Папукчиев - един от пътниците. Той разказа, че снощи полетът е трябвало да излети около 17.00 от Франкфурт и да кацне около 20.00 часа, но е имало закъснение и пристигнал към 21.00 часа. Оказало се е обаче, че самолетът е пътувал без багажа на пътниците.

Христо Папукчиев обясни, че след като пътниците минали през всички проверки и отишли да изчакат багажа си: „Оказа се, че лентата се върти, а багаж не излиза. След 20 минути чакане част от пътниците отидоха да питат какво става. Посъветваха ги да подадат жалба. В един момент се оказа, че всичките 150 пътници трябва да подадат жалба.

Според него капитанът на самолета е знаел, че пътниците пътуват без багаж, но не е предупредил: „Аз съм квалифициран морски капитан. Не мога да си представя колега да не знае какво има на борда. Когато един самолет или когато един кораб отплава, капитанът има информация - пътници, пасажери, багаж, килограми".

По думите на Папукчиев кацналите отначало решили, че ситуацията е вид шега: „Даже се чудеха дали Летище-София не е камуфлаж. В един момент си казахме, понеже беше много топло в залата, дали не сме на някой остров в Индийския океан и дали това не е някакъв камуфлаж Летище-София. Помислихме, че е скрита камера. Ние пристигнахме, а багажа го няма. Въпросът е - самолет без багаж. И другата хипотеза е багаж без самолет. Къде е багажът, на кой остров е?"

Полетът също се оказва фантом по думите му: „Когато чакахме да се покаже багажът ни на лентата, на мониторите не беше посочен полетът, нито кой номер е. Хората казаха да не гледаме екраните, че всичко тук се научава с питане".

От Летище-София и от самолетната компания бяха потърсени за потвърждаване на достоверността на информацията, но не бяха открити.