15 см сняг във високите планински части на Смолянско
15 см сняг във високите планински части на Смолянско / снимка: БГНЕС

Проходими при зимни условия са пътищата в общините Смолян и Чепеларе. Заради падналите валежи от сняг през изминалото денонощие са въведени ограничения.

Всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътя Смолян - Мугла, в участъка след Затворническото общежитие. Снежната покривка в региона е от 1 см в Смолян до 10-15 см по най-високите планински части.

Снегорин на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” разчиства направленията към градското сметище и Мугла. Пътят за село Турян се обработва със сол. Водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост, тъй като има частично заледени участъци.

Пътните настилки са преобладаващо мокри в цялата страна, съобщават от СБА. Затворени за движение за всички МПС-та са проходите Златишки, Върбишки, Троянски. Ограничено е движението на товарни автомобили през проходите Дюлински, Айтоски, Вратник, Шипка, Петрохан, Твърдица - Елена.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали осем тежки катастрофи с 10 ранени. За района на София са станали 120 леки катастрофи с един ранен.

От началото на месеца са станали 191 катастрофи, загинали са 10, ранени са 232, с опасност за живота са 7. От началото на годината са станали 1035 катастрофи, загинали са 85, ранени са 1287.