ВМС
ВМС / МО, пресцентър
Министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват в тържественото отбелязване на годишнината
Министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват в тържественото отбелязване на 144-ата годишнина от създаването на Военноморските сили (ВМС) в гр. Варна.

В 18.00 ч. във Фестивалния и конгресен център във Варна ще започне тържествено събрание-концерт, посветено на празника на ВМС. Тържеството ще бъде открито от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще поздравят личния състав на ВМС и ще наградят военнослужещи, отличили се с професионално и отговорно изпълнение на служебните си задължения през годината.

По-рано същия ден, от 9.00 ч. във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ ще се състои официалната церемония по връчването на дипломите на студентите от Випуск-2023. На нея ще присъства заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов. Общо 432 студенти ще получат своите дипломи за завършено висше образование. Първенец на випуска е Гергана Димитрова от специалност „Логистика“ с общ успех „Отличен 5,98“.