10-годишен простреля братовчед си при игра с въздушна пушка
10-годишен простреля братовчед си при игра с въздушна пушка / снимка: DarikNews.bg, архив

8-годишно момче е настанено в болницата „Света Анна” във Варна, след като е било простреляно с въздушна пушка. Пострадалото дете е от търговищкото село Вардун. Инцидентът се е разиграл в четвъртък по обяд в двор до къщата, където момченцето живеело.

Пострадалото дете заедно с 10-годишния си братовчед играели на двора, където намерили въздушната пушка, собственост на един от бащите. Оръжието намерило по-голямото дете, което се скрило да го разглежда и неволно произвело изстрел и ранил братовчед си.

Раненото дете веднага било транспортирано до областната болница в Търговище, откъдето, след оказаната му спешна помощ, било изпратено в лечебното заведение във Варна. По непотвърдени данни, сачма от произведения изстрел е преминала през гръдната кост на 8-годишното момче и е заседнала в белия му дроб. Според лекуващите го лекари във Варна, за сега състоянието му е стабилно и не се налага оперативна интервенция.

От ОД на МВР в Търговище потвърдиха информацията за инцидента. Той не е бил вписан в бюлетина на Дирекцията, тъй като затова настояли родителите на децата. Нямало да има търсене на отговорност за нанесената телесна повреда. „За децата се полагат грижи, случилото се не е злоумишлено”, каза за зам.-директорът на ОД на МВР и началник отдел „Криминална полиция” комисар Георги Николов.