Весела Караиванова поема управлението на НОИ до избор на нов управител
Весела Караиванова поема управлението на НОИ до избор на нов управител / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Подуправителят на НОИ Весела Караиванова поема управлението на института до официалното избиране на нов управител от парламента, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

Във връзка с подадената и приета оставка на управителя на осигурителен институт Христина Митрева, министър Тотю Младенов е провел спешна среща с подуправителя на института Весела Караиванова. По време на срещата министър Младенов е пожелал да се запознае детайлно с приоритетните проблеми и неотложни задачи, които стоят пред главния осигурителен орган на държавата и е изразил готовност да съдейства за решаването им.

Във вторник управителят на НОИ Христина Митрева подаде оставка и парламентът я прие в сряда. Пред депутатите тя посочи, че не приема упреците към нея за лошо управление за НОИ. Митрева допълни, че институция следва, а не създава политики. Тя обясни, че от два месеца работата на НОИ се блокира поради изолация от финансовото и социалното министерства и на пресконференция при представяне на мотивите за оставката си посочи конкретни примери.