Стоянова: Сливането на НАП и митниците трябва да се реализира след добър анализ
Стоянова: Сливането на НАП и митниците трябва да се реализира след добър анализ / netinfo
Стоянова: Сливането на НАП и митниците трябва да се реализира след добър анализ
79121
Стоянова: Сливането на НАП и митниците трябва да се реализира след добър анализ
  • Стоянова: Сливането на НАП и митниците трябва да се реализира след добър анализ

Предложенията на премиера Бойко Борисов за сливане на НАП и Агенция "Митници" трябва да се случи след добър анализ. Коментарът направи председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ.

Вчера министър-председателят заяви по време на правителственото заседание, че вероятно следващата седмица ще предложи обединение на двете приходни ведомства. Той допълни, че констатациите му за работата на митничари и граничари са отчайващи, и ако до седмица не го убедят в противното, ще анонсира официално предложението.

Борисов: Ще предложа сливане на НАП и митниците

Стоянова предположи, че с казаното вчера премиерът е целял „да спеши" и го е насочил към работните групи, които се занимават с технологията на сливането . „Надяваме се, че след това сливане ще има качествена промяна във взаимоотношенията, обмена на информация и начина, по който се извършват проверките с НАП и митниците и се надяваме, че ще има рязка промяна, намаляване на контрабандата", каза Стоянова. Тя допълни, че думата контрабанда не трябва да се разбира само в тесния смисъл - от трети страни, а и „това, което се случва, преминавайки нашите граници в рамките на Европейския съюз".

Ревизоро: Митничари късат телеграми с предупреждения за контрабанда

Стоянова Сливането на НАП и митниците трябва да се реализира след добър анализ
netinfo
Бившият финансист номер едно и настоящ депутат от ДПС Петър Чобанов смята, че ще има известна съпротива от страна на Агенция Митници и нейните служители и това ще е проблем. На въпрос защо във времето, когато той оглавяваше финансовото министерство, не е реализирана идеята, той обясни, че не е имало необходимото парламентарно мнозинство и време. Парламентът не функционираше добре, а става въпрос за изключително сериозни законодателни промени, които нямаше как да бъдат осъществени тогава, аргументира се Чобанов. Той изрази надежда, че идеята ще бъде реализирана от настоящите управляващи и ще даде добри резултати.