Борисов: Ще предложа сливане на НАП и митниците
Борисов: Ще предложа сливане на НАП и митниците / снимка: БГНЕС

Всичко в една държава зависи от политическата воля и от политическата отговорност, е напомнил по време на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов на министрите. Това става ясно от стенограма, разпространена от пресслужбата на кабинета.

Министър-председателят е допълнил, че вече месеци се полагат огромна енергия и воля в борба с контрабандата. „Констатациите ми са повече от отчайващи. Митничарите и граничарите, най-меката дума е абсолютно ненадеждно, охраняват границите. Ние нямаме система там", е казал Борисов. Той е дал срок до следващата сряда да го убедят в противното.

Министър-председателят е допълнил, че тогава най-вероятно ще предложи да бъдат обединени НАП и Агенция „Митници". Борисов споделя, че е възложил на вътрешния министър кадрови и персонални промени навсякъде по границите.

Вижте стенограма от правителственото заседание

Борисов е казал още, че правосъдният министър Христо Иванов му е любимият министър. „Ако за някой друг се появят същите коментари, и за него ще кажа, че ми е любим, но в случая това е подкрепа“, е обяснил премиерът. По време на днешното правителствено заседание бе приета антикорупционната стратегия до 2020 година.