Ревизоро: Митничари късат телеграми с предупреждения за контрабанда
Ревизоро: Митничари късат телеграми с предупреждения за контрабанда / снимка: Нова телевизия

„Митниците пропуснаха своя шанс към тях да няма реформи". Това заяви пред Нова телевизия депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро след вчерашното изказване на Бойко Борисов, че възнамерява да слее НАП и Агенция "Митници".

Димитров уточни, че същинските приходи идват от данъци, а не от митниците.

"Идеята да се слеят двете ведомства е от доста време. Какво ще стане, ако някой реши да обедини пожарната и полицията? Въпросът е - като има престъпление, пожарникарите ли ще пращаме или полицаите", попита депутатът от Патриотичния фронт.

Според него сливането на Агенция "Митници" и НАП ще даде възможност да продължат корупционните схеми, при които гранични служители си затварят очите за камиони, които не трябва да преминават през границата. Той посочи, че митничари късат телеграми от Турция, с които се предупреждава за влизане на камиони с контрабандна стока.

"Тази телеграма се скъсва, после не може да се разбере кой я е получил. Ако вие сте премиерът, ще продължите ли да търпите това да се случва", подчерта депутатът. Той изтъкна, че митниците водят собствен живот, имат собствена политика и собствено законодателство.

Източник: Novanews.bg