Приватизацията на ЕРД-та не е ангажирана с качеството на тока
Приватизацията на ЕРД-та не е ангажирана с качеството на тока / netinfo

В приватизационните договори на купувачите няма задължение да извършват инвестиции в определен размер. Няма и задължения да се поддържа средно списъчна численост на персонала, каквато има в повечето договори за продажба на държавни фирми. Това каза за предаването „Портфейл” изпълнителният директор на Агенцията за следприватизационен контрол Атанаска Бозова.

При приватизацията на електроразпределните предприятия купувачите са поели ангажимента единствено да не намаляват заплащането на труда, в което са включени освен работната заплата и средствата за обучение на персонала, също и други социални разходи.

Преди около месец Агенцията за след приватизационен контрол е поискала от ДКЕВР да даде информация дали електроразпределителните дружества изпълняват задължението си да предоставят услуги съответстващи на лицензите им. До 15 декември агенцията ще е готова с доклада по проверката на задълженията по приватизационните им договори за 2005 година. Фирмите вече са представили отчети, очаква се само информация от енергийния регулатор, каза още Бозова.