Приходите в бюджета за догодина са подценени, смятат АБВ
Приходите в бюджета за догодина са подценени, смятат АБВ / снимка: БГНЕС, архив

Приходите за следващата година и за тригодишната бюджетна рамка са значително подценени, заяви Мариана Тодорова, депутат от АБВ, пред журналисти след среща с КНСБ.

Бюджет 2016 мина на първо четене в отсъствието на премиера

Смятаме, че приходите от корпоративни данъци са твърде ниски, трябва да се върви към прогресивно подоходно облагане за физически лица, за определяне на необлагаем минимум и към семейно подоходно облагане, посочи тя.

Нинова: Хората ще обеднеят още повече догодина

От АБВ препотвърдиха ангажимента да подкрепят днешния протест на библиотекарите, служителите в музеи и галеристите и посочиха, че ще направят конкретни предложения в бюджета.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров посочи, че бюджетната философия през последните 15-20 години не се променя и заяви, че с подобни мерки в приходната и разходната част не може да се видят стимули за растежа на икономиката.

Залагат 2% дефицит за бюджет 2016

Според Димитров е дошло време България да помисли за собствения си пазар на труда и собствената си икономика и да се присъедини към тези, които искат преразглеждане или дори отмяна на санкциите срещу Русия. Не изхождаме от политически, а само от икономически аргументи, отбеляза председателят на КНСБ.

Източник: БТА