При игра на карти се „родила” идеята за местене на ведомства, смятат сините
При игра на карти се „родила” идеята за местене на ведомства, смятат сините / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Синята коалиция настоя правителството да се откаже от административната реформа, която предвижда административни структури и дейности да се изнесат извън столицата. Това стана ясно от декларация на коалицията, която беше представена от парламентарната трибуна от лидера на СДС Мартин Димитров. Той призова ГЕРБ да не се съгласи с идеята на правителството, защото тя ще доведе до задълбочаване на проблемите.

„Ние от СДС търпеливо изчакахме правителството да обясни като нелепа шега идеята за разместване на повече от 20 административни структури. Убедени сме, че тази идея се е появила след денонощна игра на карти, в която подозираме участие на поне четирима членове на правителството. Тази идея е меко казано нелепа, меко казано несериозна, меко казано неадекватна", каза Мартин Димитров.

Според синия лидер единственият сигурен резултат, ако тя се реализира, ще бъде страшен хаос. „Такъв невъобразим хаос ще настане в цялата държава, че събирането на данъци ще се превърне в мисия невъзможна, работата на администрацията ще стане по-лоша, проблемите ще станат много повече от това, което сте очаквали", каза Димитров.

По думите му накрая идеята ще има висока политическа цена, защото някой ще е отговорен за това.