Освободиха от длъжност „шефа на паяците” в София
Освободиха от длъжност „шефа на паяците” в София / снимка: Sofia Photo Agency
Освободиха от длъжност „шефа на паяците”
18961
Освободиха от длъжност „шефа на паяците”
  • Освободиха от длъжност „шефа на паяците”

Столичният общински съвет освободи от длъжност директора на „Паркинги и гаражи” Николай Александров. Фирмата вече е част от новосъздадения Център за градска мобилност. Докладът за освобождаването беше вписан в дневния ред на сесията на общинския съвет в последния момент. През целия ден днес пред сградата на общината имаше мълчаливо протестиращи служители на Центъра за градска мобилност.

 

"Шефът на паяците", както е известен Николай Александров, беше освободен след дълго обсъждане на процедурата и мотивите. Докладът за освобождаването е внесен в сряда и общинските съветници не са имали време да се запознаят с него.

 

Председателят на Общинския съвет Андрей Иванов обясни част от мотивите за късното внасяне и за освобождаването от длъжност на Александров. „Вчера, откакто стана публично това намерение, аз имам 17 обаждания, три са предупредителни, те не са информативни”, каза Иванов.

 

„Няколко пъти станаха напоследък скандали с „Паркинги и гаражи”. Всички много добре си спомняте скандалът с тези 200 места за паркиране около Съдебната палата, за който ние научихме от пресата, а се оказа, че хората на „Паркинги и гаражи” си знаят и приемат пропуските за това, че те са валидни за това, че някой спрял на място „синя зона”, но имал разрешение от някакво административно лице”, каза Иванов.

 

„Аз продължавам да твърдя, че всъщност ние не знаем какво става в дружеството”, заяви още председателят на Столичният общински съвет. „Не знаем дали знаете, но дружеството има 24 служебни коли за администрацията. Дадох си труда да проверя информациите за шуробаджанащината в дружеството. Абсолютна истина е”, каза още Андрей Иванов.  

 

Пред журналисти Николай Александров отрече обвиненията и каза, че колите са за контролиране на служителите и цитира ревизия на Министерството на финансите, която не е установила нарушения в дружеството.