Огнян Донев: За първи път съм песимист по отношение на българската икономика
Огнян Донев: За първи път съм песимист по отношение на българската икономика / netinfo
Огнян Донев: За първи път съм песимист съм по отношение на българската икономика
76655
Огнян Донев: За първи път съм песимист съм по отношение на българската икономика
  • Огнян Донев: За първи път съм песимист съм по отношение на българската икономика

За първи път съм песимист по отношение на българската икономика, заяви в предаването „Седмицата" на Дарик бившият вече шеф на КРИБ Огнян Донев.

„За първи път от 15 години аз съм песимист от гледна точка на икономическите резултати. До този момент все успявахме да създаваме работни места, но сега, когато сме изправени пред наистина големи проблеми, където съхраняването на това, до което сме достигнали е най-важното, се поставят искания, които - да, човешки са, но не са реални", заяви Донев.

По думите му е необходимо да се намери балансът - от необходимост от инвестиции, необходимост от привличането на инвеститорите било то български или чужди, създаване на условия за това, и в същото време все пак повишаване на благосъстоянието на нацията.

По темата с КТБ Огнян Донев коментира, че той е бил учуден, когато е разбрал каква широка гама български граждани и фирми държат своите пари, разчитайки да живеят само от обещаната висока лихва: „Те бяха наказани от съдбата. Видя се, че това не е добрият начин за инвестиране. Ако този ресурс беше влязъл в българската икономика, нещата щяха да изглеждат по друг начин".

По думите му трябва да се промени отношението към българското производство, към българската икономика: „Хората да осъзнаят, че това е нещото, което трябва да се развива и то ще донесе доходи".

На въпрос какво смята, че ще направят вложителите в КТБ, когато си получат гарантираните суми, Огнян Донев беше категоричен: „Ще ги вложат в следващата пирамида. Практиката го показва, няколко месеца човек е много ядосан. Бъдете сигурни, че голяма част от тези пари отново ще бъдат инвестирани по същия начин".