/ БГНЕС, архив
Провали се търгът за продажбата на къщата на Яворов. През октомври сградата бе обявена за публична продан при първоначална цена от 1 628 000 лева от частния съдебен изпълнител Мирослав Колев. Нито един купувач обаче не е проявил интерес към имота.

Извадиха на тезгяха за продан Къщата на Яворов в София

Срокът за подаване на оферти изтече вчера в 17.00 ч., а при наличието на предложения, те трябваше да бъдат отворени днес в началото на работния ден. "Няма подадени наддавателни предложения на днешния търг за публичната продан на къщата музей на Пейо Яворов на столичната улица "Раковски", каза за Дарик Валентин Василев от кантората на частния съдебен изпълнител.
 
В този случай взискателят по делото може да подаде молба за започване на нова публична продан с нова цена на имота в размер на 90% от предходната в едноседмичен срок от уведомяването му, уточни юристът.
 
Фандъкова за къщата музей на Яворов: Не можем да купуваме котка в чувал

Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че общината не се отказва от желанието си да придобие къщата музей на Яворов, но на този етап има много неясноти около статута й. По думите й придобиването на имота към момента би било рисково за всеки купувач, в това число и за Столичната община.
БТА