Несъстоятелност и оздравяване – най-добре за „Кремиковци”
Несъстоятелност и оздравяване – най-добре за „Кремиковци” / netinfo

Обявяване на несъстоятелност и реализация на оздравителен план за „Кремиковци” е по-добрият изход от днешното дело за несъстоятелност според ръководството на КТ „Подкрепа”. Отлагането на делото ще бъде смъртоносно за комбината и ще предизвика социална експлозия, заяви лидерът на „Подкрепа” д-р Константин Тренчев.

Според синдикатите отлагането на делото ще бъде причина за затваряне на комбината, защото ще забави издаването на комплексното разрешително за „Кремиковци”, чийто краен срок е 23 октомври. Друг възможен изход е обявяване на несъстоятелност и ликвидация на комбината, което според Тренчев ще предизвика социално напрежение. Третият вариант, подкрепен от синдикатите, е несъстоятелност и реализация на оздравителен план, какъвто засега предлага само украинската компания „ВОРСКЛА Стийл”.

По повод заявените от някои политически партии намерения за включването на КТ „Подкрепа” в национални протестни действия, Тренчев заяви, че Конфедерацията не е поемала ангажименти към никого и ще излезе на протест само по собствено решение.