ББР
ББР / iStock/Getty Images
На над 320,3 млн. лв. възлизат отпуснатите кредити с гаранции от Българската банка за възстановяване и развитие в подкрепа на бизнеса, който изпитва затруднения заради COVID-19 кризата, съобщиха от институцията.

Общият размер на кредитите, отпуснати на физически лица по програмата, надхвърля 250 милиона лева. От тях са се възползвали общо 52 555 души.

Изложен на жълтите павета: Продават най-скъпия държавен автомобил в България (СНИМКИ)

Продължава и търсенето на безлихвени заеми по гаранционната програма в подкрепа на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията, съобщават още от банката.

Кирил Петков: Средният размер на дълга на ББР е около 80 млн. лв.

ББР продължава да осигурява ликвидност и сигурност за фирмите, засегнати от пандемията от COVID-19. През месец юни до бизнеса са достигнали гаранции по предоставено финансиране за 24 075 560 лева по сключените 151 договора.

През юли банките-партньори по антикризисната програма са получили от ББР потвърждение за гарантиране на 94 кредита на стойност над 23 млн. лв. Документи за кандидатстване за финансирането се подават в офисите на 8-те банки-партньори: БАКБ, Инвестбанк, Пощенска банка, УниКредит Булбанк, Банка ДСК, ПИБ, Алианц Банк и ОББ.