Милевски иска да се увеличат социалните помощи за отопление
Милевски иска да се увеличат социалните помощи за отопление / снимка: Sofia Photo Agency

Увеличение на социалните помощи за отопление поиска изпълнителният директор на „Топлофикация” Петко Милевски. Според него държавното подпомагане в тази посока е крайно недостатъчно и тъй като социалното слабите не могат да си плащат парното, дружеството не може да покрива разходите си.

За по-високи помощи за парно, които да включват и топлата вода през лятото, ще настояват от „Топлофикация – София” пред социалното министерство, категоричен е Милевски:

„Преди време социалната помощ за отопление е била в рамките на 60 лева, в момента е 40 лева. това е крайно недостатъчно при завишаване на цените на топлинната енергия. И първо, тази група ако може, да бъде разширена, и второ, помощите да бъдат в по-голям размер и да включват и топлата вода, която в момента не е включена в пакета на социалните помощи”, каза още Милевски.

Все още не е ясно с колко ще поскъпне парното от началото на лятото. В новата цена от юни ще се отрази поетапното увеличение на цената на природния газ с около 24 на сто. Милевски не пожела да коментира изчисленията на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, че топлоенергията ще поскъпне със 17 процента.

От компанията обмислят да поощрят редовните си платци като намалят сметките им за един месец наполовина. От думите на Петко Милевски стана ясно, че бонусът най-вероятно ще се отнася за мартенските фактури.