Лиляна Павлова се гордее с премахването на „Златна перла“
Лиляна Павлова се гордее с премахването на „Златна перла“ / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Лиляна Павлова се гордее с премахването на „Златна перла“
59719
Лиляна Павлова се гордее с премахването на „Златна перла“
  • Лиляна Павлова се гордее с премахването на „Златна перла“

Догодина ще се пътува от столицата към морето по магистрала. Това коментира в студиото на Дарик министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя обясни, че ще се съкрати значително времето и особено безопасността на пътуване от София към Бургас по автомагистрала „Тракия". Друг ключов елемент в работата на регионалното министерство е строителството на нова отсечка от автомагистрала „Струма".

Вече имаме почти приключила тръжна процедура, излизаме с решенията и като минат обжалванията, започваме строителството на този важен участък от Дупница до Благоевград, обясни Павлова. „Това, което аз обещах, е, че до 2015 година, когато ни приключва програмният период, ние ще имаме магистрала „Струма" до Благоевград, което е много важно", каза министърът.

Павлова обясни, че се работи и по последния участък от аутобана - от Сандански до Кулата, който е малък, но сложен. По думите й трябва да се измести жп линията и да се направи.

На въпрос с коя знакова незаконна постройка се е свършило през тази година, министърът каза: „Много се свършиха, но тази, с която аз се гордея, не защото имам най-голямата заслуга, това беше „Златна перла", защото това показа, че сме принципни до край. Тя беше премахната и правдата и най-вече законът възтържествува".