/ netinfo
Карина Караиванова напуска поста председател на Комисията за финансов надзор
100725
Карина Караиванова напуска поста председател на Комисията за финансов надзор
  • Карина Караиванова напуска поста председател на Комисията за финансов надзор
Карина Караиванова напуска поста председател на Комисията за финансов надзор (КФН), считано от 1 март. Тя става представител на България в борда на директорите в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).
 

Караиванова даде заключителна пресконференция, на която заяви, че оставя комисията като добре функционираща институция.
 

Август 2018: ДАНС и прокуратурата влизат в КФН

Ако застрахователният надзор беше информирал регулярно комисията може би биха могли да се вземат определени мерки спрямо казуса „Олимпик”, заяви Караиванова по повод фалита на застрахователното дружество, което остави хиляди българи без застрахователни полици.

БГНЕС, архив

Относно проверките в застрахователните дружества, новина, която беше анонсирана от Комисията за финансов надзор още преди месеци, Караиванова докладва, че е информирала компетентните институции за извършените проверки и поясни, че не й е известно да има сигнали до прокуратурата във връзка с тези проверки.

Компанията „Олимпик“ дължи над 9 млн. лева на близо 200 000 българи

Тя уточни още, че определя идеята на финансовото министерство за т.нар. „събуждане на спящите акции от масовата приватизация” като добра идея, която се нуждае от прецезиране.

Как ще трупаме отрицателни точки по новата система „бонус-малус”?

Подобна беше нейната констатация и за системата бонус-малус, която се очакваше да бъде въведена през пролетта тази година, но в последствие беше отложена за неопределено време. Очаква се системата да бъде представена с нови поправки от отговорните институции.