Кадрова чистка в „Кинтекс“ след шефската смяна
Кадрова чистка в „Кинтекс“ след шефската смяна / снимка: MorgueFile.com
Кадрова чистка в „Кинтекс“ след шефската смяна
65415
Кадрова чистка в „Кинтекс“ след шефската смяна
  • Кадрова чистка в „Кинтекс“ след шефската смяна

Чистка на стари кадри е започнала в „Кинтекс" след поредното връщане на Антон Салджийски като изпълнителен директор на предприятието. Това съобщи за Дарик Валентин Караиванов, който е един от първите уволнени служители. Заедно с главния юристконсулт и още един директор на кантора в „Кинтекс" Караиванов е получил заповедта си за освобождаване без да получи мотиви за решението на новото ръководство.

След като служители на „Кинтекс" представиха декларация с искане да престанат честите смени на ръководството на компанията, още от четвъртък са започнали уволненията. В заповедите са освобождаване са изредени законови членове, но няма други мотиви, обясни Валентин Караиванов. „Специално към мен отправи обещание, че ще ме уволни и се случи", каза той и допълни, че не е разговарял с новия шеф. „Той не практикува да води лични разговори. Той си взема решения и ги превежда в изпълнение чрез администрацията", каза още уволненият служител.

От четвъртък Антон Салджийски е встъпил в длъжност, въпреки че икономическият министър Драгомир Стойнев е информиран за недоволството на служителите.

Какво притеснява служителите на компанията? „Отново ще стане дума за фирмата на сина на бившия негов търговски директор. Става дума за Кирил Гълъбов и фирмата на неговия син Стефан Гълъбов. През 2011-а е възложена поръчка и е извършена подмяна на телефонната централа в дружество Кинтекс. Дали е било нужно или не, не е ясно, но тази подмяна е извършена и държавни средства са платени на частната фирма на сина на Кирил Гълъбов. През 2008-2009 година са направени заобиколни действия чрез създаване на два консорциума единият между Китекс и самоковската фирма Самел 90 и другия между  Самел 90 и фирмата на сина на Гълъбов. Тоест чрез фирма Самел 90 е осъществен индиректен контакт между Кинтекс и фирмата на сина на Гълъбов, явно за да се свърши някаква дейност в полза на фирмата на Гълъбов", твърди Караиванов.

По-късно през деня е свикано събрание за служителите на „Кинтекс", на което се очаква да бъде разяснено какви са намеренията на новото ръководство.

С връщането ми на поста изпълнителен директор, аз водя и своя екип. Това заяви за Дарик Антон Салджийски, който от миналата седмица ръководи "Кинтекс", като застава начело на компанията за четвърти път. Салджийски бе категоричен, че това не е "чистка", а нормална практика, която съществува по целия свят. На обвиненията за свързани фирми, Салджийски отговори, че "това вече е смешно".