Цените на петрола стабилни в азиатската търговия
Цените на петрола стабилни в азиатската търговия / netinfo

Котировките на петрола днес останаха стабилни в азиатската електронна търговия на фона на очакванията, че недостигът на световните доставки ще продължи въпреки правителствения доклад, който отчете неочакван растеж на домашните запаси от суровината, предаде АП.

Според публикувания вчера доклад миналата седмица запасите от суров петрол са нараснали с 2,8 млн. барела. Средната прогноза на анкетираните от Дау Джоунс нюзуайърс анализатори бе за спад от 300 000 барела.

Междувременно министерството на енергетиката на САЩ обяви, че запасите от бензин са се увеличили със 700 000 барела. В азиатската електронна сесия днес на Нюйоркската търговска борса американският лек суров петрол с доставка през декември поскъпна със 7 цента до 93,50 долара за барел, преди срокът на

фючърсите да изтече в края на деня. Вчера същият контракт поевтиня с 66 цента до 93,43 долара за барел.

В Лондон сортът Брент с доставка през януари днес повиши цената си с 1 цент до 90,24 долара за барел. В края на вчерашния последен ден от котировките с доставка през декември сортът от Северно море поевтиня с 42 цента до 90,95 долара за барел, посочва Франс прес.