Британските бизнес прогнозира тежка и продължителна рецесия на Острова
Британските бизнес прогнозира тежка и продължителна рецесия на Острова / netinfo

Рецесията във Великобритания ще бъде по-дълбока и продължителна от предварителните прогнози, заяви Конфедерацията на британската промишленост (КБП), която обединява водещи предприемачи в страната, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Според оценката на организацията през 2009 г. Брутния вътрешен продукт (БВП) на страната ще се понижи с 1,7 на сто, а до началото на 2010 г. безработицата ще достигне 9 на сто или 3 милиона души, което е най-високото ниво на този показател от 15 години. КБП сочи, че Великобритания се приближава към най-тежкия си икономически период от 30 години. Търговците на недвижими имоти през ноември понижиха цените на жилищата в Англия и Уелс с 2,9 на сто, съобщи Ройтерс.

Сега цените са със 7,1 на сто по-ниски спрямо същия период на миналата година. Според сайта за продажба на недвижими имоти Rightmove продавачите са признали необходимостта от решителни действия в края на сезона, през който хората сменят обикновено жилищата си. По-малко от една на всеки десет британски фирми за управление на хедж фондове планира да се впише в Hedge Fund Standards Board's, съдържащ най-добрите практики в този бизнес, установява доклад на консултантската компания Кинетик партнърс (Kinetic Partners), цитирана от Ройтерс.

Според проучване на компанията, проведено сред над 100 британски компании за управление на хедж фондове, почти 20 на сто от тях със сигурност няма да се придържат към стандартите, а 75 на сто заявяват, че още не са решили дали да се впишат или не. (БТА)