Борисов ще посети Държавната инвестиционна компания на Катар
Борисов ще посети Държавната инвестиционна компания на Катар / cнимкa: DarikNews, Гергана Тодорова
Борисов ще посети Държавната инвестиционна компания на Катар
27300
Борисов ще посети Държавната инвестиционна компания на Катар
  • Борисов ще посети Държавната инвестиционна компания на Катар

Срещата между премиера Бойко Борисов и заместник-емира и престолонаследник на Катар Шейх Тамин бин Хамед ал Тани, която беше предвидена за втория ден от официалното посещение на българската делегация в столицата на арабската държава Доха, няма да се състои. Борисов и трима министри от кабинета - външният министър Николай Младенов, министърът на икономиката Трайчо Трайков и транспортният министър Александър Цветков са на посещение в Катар и Кувейт до 24 март.

Очакваше се наследникът на катарския престол Шейх Тамим бин Хамад ал Тани да приеме премиера Борисов още в първия ден от посещението му в Доха. Разговорите между двамата бяха отложени за вторник, след което се разбра, че такава среща изобщо няма да се състои. От прессекретариата на Министерски съвет обясниха, че срещата не е отменена, тъй като не е била насрочвана официално.

Във втория ден от визитата си в Доха Борисов и придружаващата го делегация ще посетят Държавната инвестиционна компания на Катар Ал Диар. Вчера премиерите на двете страни се разбраха да бъде създадена компания между Катар и България, чрез която да се проучат възможностите за инвестиции от страна на арабската държава у нас.

Очаква се Борисов да посети и олимпийското градче в Доха, както и най-големия мол в страната -  Villaggio Mall.