Борисов: Ще ме помните с магистралите
Борисов: Ще ме помните с магистралите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Премиерът Бойко Борисов заяви, че хората ще си спомнят за него с това, че е направил „Тракия", „Струма", „Хемус" и Южната дъга на Околовръстното шосе на София. Той допълни, че магистрала „Тракия" се строи по график и не върху пепел.

Борисов обвърза изграждането на аутобани с чуждите инвестиции. „Ако има магистрала, чужденците да стигат до Сливен или Ямбол, те ще ходят там, защото работната ръка е по-евтина, земи пустеят", каза министър-председателят пред TV7.

Премиерът обясни, че скоро се очаква да се подпише консултантският договор за АЕЦ „Белене". „Няма значение какво казва Първанов, Борисов или Костов. Има огромни компании, където са най-добрите специалисти в сектор енергетика - те ще дойдат и ще ни кажат за „Белене", каза Борисов. Той допълни, че АЕЦ „Козлодуй" е готов за стрес-тестове, а по повод блоковете от първи до четвърти в атомната централа заяви, че „ние сме си дали кръвния данък", като сме затворили четири реактора и то при положение, че дори и сега такива реактори работят.

Примерът напомни, че на срещата за цените на горивата в сряда са обсъдени мерки за намаляването им и до следващия вторник работни групи ще ги анализират. „От тези няколко мерки целим да свалим цената с 15-20 стотинки, като всички се обединихме около идеята, че всеки трябва да отстъпи по малко от своите позиции. Мисля, че ако сработят мерките, може да отидем към намаляване на цената на горивата - дизел и бензин", каза Борисов, цитиран от агенция „Фокус".

Министър-председателят подчерта, че политическите партии, които призовават за намаляване на акцизите, са популисти.

„Колкото повече врагове имаш, значи, че толкова по-добре работиш. Ако всички ни харесват, това означава, че не работим", категоричен е Борисов.

По отношение на изнесените изследвания от агенция "Медиана", които показаха спад в електоралната подкрепа за ГЕРБ, премиерът подчерта, че Кольо Колев е най-добрият приятел на президента Първанов. „Този човек - Колев нищо не разбира. Той прогнозираше, че ще имаме двадесет и няколко процента, но ние спечелихме парламентарните избори с над 40%. Той ни даваше прогнози, че с БСП сме равни, но ние ги бихме", подчерта премиерът. Според него, в условията на предизборна кампания е нормално всички да искат да се покажат като по-добри от управляващите.