Борисов и Тадич разговарят за сръбските инвестиции в АЕЦ „Белене
Борисов и Тадич разговарят за сръбските инвестиции в АЕЦ „Белене / снимка: БГНЕС
Борисов и Тадич разговарят за сръбските инвестиции в АЕЦ „Белене"
31779
Борисов и Тадич разговарят за сръбските инвестиции в АЕЦ „Белене"
  • Борисов и Тадич разговарят за сръбските инвестиции в АЕЦ „Белене"

Сръбските инвестиции в АЕЦ „Белене" и завършването на отсечката София-Ниш като част от международния коридор номер 10 - това са част от темите, които премиерът Бойко Борисов и президентът на Сърбия Борис Тадич обсъждат в резиденция „Евксиноград" край Варна. Сръбският държавен глава пристигна в късния следобед на работно посещение в България и беше посрещнат на Летище Варна от българския премиер.

Сръбският президент заяви, че коридорът до унгарската граница ще бъде завършен тази година, а отсечката до България - през 2012 г.

Във фокуса на срещата ще бъде и борбата с организираната престъпност. Тадич посочи, че този проблем е не само национален за двете страни, той трябва да бъде и регионален, тъй като „престъпността не познава граници". Възможно е Борис Тадич и Бойко Борисов да говорят за сръбския трафикант Сретен Йосич и „Килърите", както и за евентуално готвеното похищение на българския премиер. Официално потвърждение обаче дали темата ще бъде сред обсъжданите няма..

Сръбският държавен глава благодари за подкрепата на София за евроинтеграцията на Сърбия. Българският премиер на свой ред заяви, че всички партии в Народното събрание са за присъединяване на западната ни съседна към евросъюза.